Suyunuza yön verelim
Telefonla Sipariş 0224 443 19 38
BLOG
Yayın Tarihi : 15.09.2023 16:15 | Güncellenme Tarihi : 15.09.2023 17:31 | Dalgıç Pompa
Kendinden Emişli Pompalar

Kendinden Emişli Pompa Nedir? 

Kendinden emişli pompa, su veya viskozite sıvıları bir yerden alıp başka bir yere aktarımını sürdürmek için kullanılan bir tür pompadır. Kendinden emişli pompa, adındanda anlaşıldığı gibi sıvıyı emmek için özel bir emme borusuna veya emme hattına ihtiyaç duymadan çalışabilen bir pompa türüdür. Bu pompa türü, sıvının doğal akış yönlerini kullanarak emme işlemi sunar, bu nedenle emme hattı üzerinde herhangi bir ekstra ekipmana ihtiyaç duymazsınız.

Dahili emişli pompalar, birçok endüstriyel alanda kullanılabilir.

Bu pompaların avantajlarını şu şekilde sıralaya biliriz.

  1. Basit Tasarım: kendinden emişli pompalar, daha az karmaşıklık içerir, bu da bakım hizmetleri ve işletme masraflarını karşılar.

  2. Düşük Maliyetler: Emme hattı, valf ve diğer aksesuarların eksikliği, kurulum maliyetleri ve yatırım maliyetleri düşebilir.

  3. Yüksek Verimlilik: içten emişli pompalar, sıvıyı veya gazlı doğal akış yönlerine göre hareket ettirdiği için enerji verimliliği açısından faydadır.

Dezavantajları ise: 

Kendinden emişli pompalar, yüksek viskoziteli sıvılar veya yüksek başlıklı uygulamaların çalışması için uygun olmayabilir. Ayrıca sürekli olarak çalışan bir su kaynağına ihtiyaç duyarlar, aksi takdirde kuruyabilirler ve zarar görebilirler.

 

Pompanın kullanım alanları,nerelerdir ? Su temini, kimya, petrokimya, gıda ve içecek üretimi, ilaç endüstrisi, su arıtma, denizcilik ve diğer birçok uygulama alanında kullanılmaktadır.

Pompa seçimi, belirli uygulama özelliklerine, akış hızlarına, basınca ve sıvının özelliklerine bağlı olarak yapılabilir. Pompa seçimi konusunda bizlere ulaşmanız yeterlidir. Çünkü her uygulama için uygun bir pompanın seçilmesi gereklidir.

Kendinden Emişli AlemBertolala için tıklayınız. 

Domak Kendinden Emişli Pompa için tıklayınız.

 

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et